De eerste jonge duivenvluchten gingen wel redelijk, de eerste vlucht waren we 1 en 3 maar moesten te lang wachten voordat we percentage hadden.  De duiven waren echter gezond volgens mij, dus gewoon verder.

De tweede jonge duiven vlucht uit Boxmeer waren ze te laat, maar wel 50% prijs dus opnieuw weinig twijfel wat betreft gezondheid. Wel opvallend dat we als vereniging al twee weken matig vlogen in het rayon. Dan ga je de verschillen zoeken. Andere verenigingen aan de andere kant van de vrachtwagen. Wij als laatste eruit en ook nog groepslossingen. Zou dat de reden zijn?

De derde jonge duiven vlucht uit Kalkar was weer een gedoe met het weer. Oosten wind en slecht weer uit het zuiden op komst. Daardoor maar 20 duiven meegedaan.  twee op tijd , de 546 en de 419 . De rest te laat, maar geen verliezen, dus het viel reuze mee. Beide waren ook aangewezen dus schade in de stand was er niet. Wel moet het eigenlijk beter. De duivinnen, 10 stuks op de 40 duiven, hebben geen leven tussen die 30 doffers. Heb dus besloten dat ik ze, wat vroeg, toch maar op de deur ga spelen. Samen met lappen en tonen op woensdag kijken of we er wat regelmaat op kunnen krijgen.

De 4e vlucht was de wind naar het ZW gedraaid en was het dus totaal ander weer. De duiven vonden het prima , want opnieuw geen verliezen ondanks de straffe wind. Nu 4 duiven in de kop van de uitslag en 18 van de 30 in de prijzen. Jammer dat er twee doffers gelijk kwamen want ze streden minuten lang om wie het hardste kon klapperen. In de klok als eerste de 793 voor de 551. Daarna twee duivinnen , de 794 en opnieuw de 546 onze aangewezen. De uitslag provinciaal was boven verwachting goed. We verspelen de eerste prijs in de provincie met 18 seconden. Jammer maar toch super tevreden.

Mijn dochter, de 546 doet het best goed.