Het was me het weekend wel. Eerst de navlucht uit Tilburg. 30 mee , een stuk of 12 oude duivinnen aangevuld met de jongen die niet naar Morlincourt gingen.
Vorige week werden de duivinnen gedeklasseerd maar nu tegen het uitkomen van de eieren aan waren ze toch iets meer gemotiveerd.  Om 12.01 direct de 379, de eerste getekende, die ook van de africhten (1xEns en 2xZwolle) telkens als eerste naar binnen ging (2e in de vereniging en 8e in de afdeling).
Direct daarna Lilly , de duivin uit samenkweek met Ruud Lelieveld. Vorige week ook op tijd, maar toen had ze geen chipring meer , die was ze kwijt nadat ze de poot brak bij de 3e jonge duivenvlucht. Nu dus even een nieuwe chip om en direct 15e in de afdeling!! Daarna ging het heel vlot door. (in de ver. dus 2,3,5,6 en 7).
Niet eerste dus , dat was Nanne Nijboer met een jonge duivin op een jong van een week. Gekweekt uit een duivin die hij van hier gekregen heeft.

Daarna Morlincourt, dat werd dus een lichte teleurstelling want als je de eerste plaats in het rayon wilt verdedigen maar door je directe concurrent verslagen wordt (Gebr. Kruisweg.) dan is dat wel zuur maar de Gebr. waren vandaag op Morlincourt gewoon beter. Toch lieten onze duiven ons niet in de steek hoor want op plek 4 en 5 in de ver. de 038 en onze topper de 065. Hiermee worden we 2e kampioen jong in de vereniging, 2e kampioen jong in Rayon west en 2e kampioen in ACG E. Best goed toch?  En dan nu de slagroom op de taart. Heb je duifkampioen jong in de afdeling bekeken??
In heel Friesland was er geen jonge duif die meer punten haalde in z’n ACG dan de NL16-1108065 waarmee ze de titel Duifkampioen jong Friesland 96 mag dragen.
En daar zijn wij best trots op!!
En dan nog even de referenties:
4e in de afdeling op Morlincourt de Gebr. Homma met een dochter van Lynn. Hier gekweekt uit 746×190.
1e in CCG West en 17e in de afdeling Henk van der Linde en Dochter met NL16-1108072 een jong uit de 17     14.
Duifkampioen jong in CCG West en 6e duifkampioen jong in de afdeling de NL16-1108033 van de Gebr. Kruisweg. Hier gekweekt uit de 43 met de 205 een topduivin van de Gebr Kruisweg.

Click edit button to change this text.