Met de vlag werken om de duiven te laten training is niet mijn ding bij de oude duiven. Bij de jongen is dat soms iets anders omdat die toch nog wel moeten leren wat er verwacht wordt. Nu heb ik toch moeten besluiten om een vlag te gebruiken. De vliegduivinnen zitten namelijk overdag in de ren en worden van daaruit losgelaten. Recht voor de ren staat een gebouw met een aantal ramen en het is nu al 3 maal voorgekomen dat de duivinnen met volle snelheid tegen het raam vliegen. 2 weken geleden de 2 jarige duivin de 59, vorig jaar 2 maal 1e in de ver. Deze week trainde ze weer mee maar of daarmee haar probleem opgelost is weet ik niet zeker. Vaak zie ik dat in geval van spierproblemen je te snel denkt dat het probleem opgelost is. Ook de 60 duivin vloog tegen de ramen, heb ik gisteren weer mee laten trainen maar kwam eerder terug. Denk dat die voor langere tijd niet mee kan. Een matador zak voor de ramen moet herhaling voorkomen. Deze vlag moet wel weer binnengehaald worden, zeker op zondag want het is een kerkraam en zondags tegen zo’n matador zak aankijken is denk ik niet de bedoeling.