Vrijwel alle vliegduiven meegedaan op Chimay. 2 duivinnen thuisgelaten die van Sourdun een dag later thuis kwamen. Verwachtingen waren best hoog van mijn kant. Ze trainden goed en voelden bij inkorven erg goed. Te mooi eigenlijk…

Mooi weer en een NO wind (windkracht 2). Even voor 13 uur kwam uit de polder onze beste midfond doffer de 817 aan. Hij deed z’n familie trekjes weer eer aan door minstens 4 ronden nodig te hebben om te landen. Verspeelde bijna z’n eerste prijs in de vereniging.  Daarna wel 8 minuten wachten op de 2e , de 768 , broer van de 817 van een jaar later. Daarna de 913 jaarling doffer die z’n eerste goede prijs dit jaar wint. Dan begint het te lopen en vallen de twee goede duivinnen de 900 en de 722. Die 722 is er iedere week bij. Ze staat in de regio na 6 vluchten 2e asduif.

In de vereniging 1 op 10 , 13 stuks in de punten dat is prima. In rayon slechts 9 en dat valt een beetje tegen. Nog steeds een aantal , voornamelijk jaarling doffers die nog niet echt goed presteren. Moet toch echt binnenkort gebeuren.

Ander probleempje op dit moment zijn de jongen van de eerste ronde. Plotseling was de colie daar.

Begrijp het moment niet goed want heb niet het idee gehad dat er extra stressmomenten waren. Ze waren al 5 maal afgericht , verduistering nog niet gewijzigd.

Al 3 dagen niet los en na 1 dag was het me duidelijk dat dit niet zonder extra hulp snel over zou zijn. Adeno/colie mix van Schroeder samen met zakje matrix nu 2 dagen in water. Hoop dat ze er vlot weer bij zijn.