De tweede vitesse vlucht ging al weer een stuk beter dan de eerste. In ieder geval nu geen 5 minuten pause na 4 duiven, nee het ging eigenlijk erg goed.  Sinds een week voer ik Light-all-in en Compleet-all-in van Deduyf uit Kootstertille. Is me goed bevallen, de duiven bleven tot eind van de week goed door eten en  met die wind uit noordelijke richtingen was dat prima natuurlijk. Verder moet ik toegeven dat ik een betere relatie met de duiven heb, dat komt echt doordat ik veel meer tijd aan de duiven kan besteden. Vooral bij de duivinnen merk je dat ze daar gevoelig voor zijn. Ben er van overtuigd dat dit zeker voor de korte afstanden helpt. Ik had ook de laatste DVD van Peter Crans gekocht, en dat was ook weer een stimulans om er meer tijd aan te besteden. Hoewel ik denk dat ik die perfectie niet ga bereiken. Dan de vlucht, we zagen de eerste duiven van Maarten Hakvoort op de Blauwband verschijnen, omstreeks 12.43 zouden we dan moeten draaien. Door de NO wind hadden we niet verwacht dat we dat zouden redden. Op 1240, precies uit de goede hoek met veel haast duikt net als vorige week de 838 naar beneden , een minuut later gevolgd door een jaarling duivin de 895. 

Als derde de jaarling doffer 947, die komt uit een doffer van de Gebr Kruisweg uit hun superduivin de 529. Daarna liep het geweldig door. In 25 minuten 40 van de 60 thuis.