Wel 2 weken vrij, eindelijk weer zin om wat op te schrijven. Teveel snipperdagen zei de baas, niet oppotten maar opnemen.

Kun je mooi koppelen was m’n eerste gedachte maar dat gaan we niet doen. Eerst de hokken maar eens op orde brengen. En daar moet wel het een en ander aan gebeuren. Het gebruikte gaas om de steenmarter op afstand te houden is wel te dun, dus een nieuwe rol gehaald (19×19 x 1.45mm) en ben nu alles aan het vervangen. De gedachte dat je favoriet door zo’n klere beest gepakt wordt motiveert om het aan te pakken. Je kunt dan meteen het gaas in de nok schoonmaken en wanneer je dat 10 jaar niet gedaan hebt dan mag het stofmasker wel op. Wat een zootje. Hoop binnenkort het hok weer marterproof te hebben, maar het blijft opletten want ik heb ze al regelmatig in de buurt gesignaleerd. Na het gaas nog 12 nieuwe kweekbakken plaatsen die ik bij Henk van de Linde gekocht heb. Vorig jaar had ik bakken van Hermes gekocht maar die bevielen me niet, te groot voor in m’n ren. Die heb ik via duivenmarktplaats maar weer verpatst. (met dik verlies…). Planning nu is om half januari te koppelen. Hoeveel ik er wil kweken weet ik nog niet en of ik uit de vliegers ga kweken is ook nog een vraagteken. Genoeg te overpeinzen onder de kerstboom.

571 kleindochter BigBoom x Evita